Rons Repair

Banden

Banden

Banden zijn zeer belangrijk. RONS | REPAIR maakt voor u banden weer betaalbaar.

banden

WINTERBANDEN ZOLANG DE VOORRAAD STREKT TEGEN ZEER SCHERPE PRIJZEN

Verschil van zomer en winterbanden:
De samenstelling van het rubber is anders. Bij temperaturen lager dan ca. 7 graden Celsius zullen winterbanden beter gaan presteren dan zomerbanden omdat bij zomerbanden het rubber gaat verharden. Het soepel blijven van de winterband resulteert in een betere grip en een comfortabelere band.

Zijn Winterbanden verplicht:
Het is in Duitsland verplicht, per 29-11-2010 winterbanden te hebben, bij winterse weersomstandig- heden. Onder winterse omstandigheden wordt verstaan samegepakte sneeuw, smeltende sneeuw, ijs en rijp. Duitsland kent een vast boete bedrag van € 40,-. Bij gevaar en/of hinder is het € 80.- en 1 strafpunt.  Het kan ook leiden tot medeaansprakelijkheid voor een schade.

In Oostenrijk is de boete € 35, maar bij gevaar kan hij oplopen tot € 5.000,- en inbeslagname van de auto. Tevens is ook hier medeaansprakelijkheid bij schade mogelijk.

In België is niet in de wetgeving opgenomen dat winterbanden verplicht zijn, net zomin als in Nederland.

In Frankrijk is het uitgangspunt dat banden moeten corresponderen met de wegomstandigheden. Het rijden op zomerbanden in winterse omstandigheden kan leiden tot aansprakelijkheid bij ongevallen en strafrechtelijke vervolging.